06-29167379
Hippocampus leefstijlcoaching  

Gratis


Uittreksel van Leefstijl presentatie.

Het doel hiervan is om objectief, bij jezelf te reflecteren hoe onderstaande punten zijn in jouw leven. Daarnaast is het helpend om te onderzoeken op welk van onderstaande punten je zelf veranderingen zou willen inzetten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Gezonde leefstijl; wat draagt hieraan bij.


Hier zijn 8 punten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze sterk bijdragen aan hoe goed jij in je vel zit.

Opdracht hierbij is om de punten eens door te lopen, en bij jezelf te evalueren hoe die nu in jouw leven worden toegepast. 

Welke aandachtspuntjes ontdek jij voor jezelf? En hoe zou je deze kunnen inzetten zodat ze voor jou gaan werken?


Punt 1: Bewustwording van je voeding. Wat eet je wanneer en in welke hoeveelheden? En hoe voel je je daarbij?

Punt 2: Beweegpatroon. Zit jij de hele dag achter je pc, of ben je je bewust dat regelmatig bewegen de weg is naar een gezondere leefstijl en je dus vitaler en beter in je vel voelen.

Punt 3: Mensen ontwikkelen patronen vanuit hun jeugd en opvoeding. Welke van deze patronen zijn helpend en welke patronen minder helpend wanneer je kijkt naar de punten in jouw leven die je graag wil aanpassen?

Punt 4: Welke bezigheden dragen bij aan jouw ontspanning? En kun je deze punten op een regelmatige basis inzetten, zodat jij de balans goed kunt bewaren?

Punt 5: We ervaren allemaal stress, dat is eigen aan de mens. Als stress de overhand neemt, en er weinig plek is voor rust dan schuift de balans 1 kant op, en kan het zijn dat je mentale gesteldheid niet zo is, zoals jij dat graag zou willen. Welke manieren zet jij in op deze stressvolle momenten om toch de balans te  kunnen houden?

Punt 6: Als jij 's ochtends naar je werk gaat, ben je dan blij dat je weer kunt bijdragen? Of wat is de reden dat je werkt? En werk je/ of ben je bezig met zaken waar je blij van wordt?

Punt 7: Hoe slaap jij? Wordt je uitgerust wakker, fris voor een nieuwe dag? Of zou jij dit graag her-bekijken?

Punt 8: And last but not least; ben jij gelukkig? Met alle up downs, ben jij in balans, en een gelukkig mens, met het leven zoals dat nu is?


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram