Zwanger worden

Een zwangerschap is een hele bijzondere periode in het leven van een vrouw. Elke moeder wil uiteraard het beste voor haar kind en wil haar kind een goede start geven. Gelukkig verloopt deze zwangerschapsperiode vaak prettig en relatief probleemloos. Toch zijn er helaas ook vrouwen die te maken krijgen met zwangerschapsdiabetes,  zwangerschapsvergiftiging of andere complicaties. Door middel van een gezonde leefstijl kunnen deze problemen wellicht voorkomen worden. Een gezondere leefstijl voor en tijdens de zwangerschap kan ook gunstige effecten hebben voor de gezondheid van je baby, zoals bijvoorbeeld het voorkomen van astma op kinderleeftijd of de ontwikkeling van obesitas op latere leeftijd. 

In mijn praktijk bied ik leefstijl coaching aan bij vrouwen die graag zwanger willen worden en/of vrouwen die zwanger zijn. De geboorte van een kind kan worden gezien als een life event. De zwangerschap periode wordt dan ook vaak benut om moeder, kind en nabije omgeving, voor te bereiden op de komst van de baby. Het is mijn visie dat deze periode zich dan ook uitstekend leent voor een aanpassing in leefstijl van zowel moeder als partner. Zeker nu overtuigende wetenschappelijke onderzoeken aantonen dat een leefstijlaanpassing voor of tijdens de zwangerschap leidt tot meer goed verlopende zwangerschappen en gezondere kinderen. Iedere moeder wil toch het beste voor haar kind? 

In mijn praktijk begeleid ik u op de weg naar een meer passende en gezondere leefstijl, met als uitgangspunt altijd het welzijn van u en uw toekomstig kind. Mijn handelswijze gaat er altijd vanuit dat de cliënt (en dat bent u!) zelf het beste weet wat past in haar leven! U stelt de doelen, waar we samen naartoe werken, met als uiteindelijk doel een langdurige gedragsverandering in leefstijl, waar zowel u als uw kind, jullie hele leven lang, de vruchten van kunnen plukken!

Indien u graag meer informatie hierover heeft of een intake gesprek wilt inplannen, dan kunt u mij bereiken via info@hippocampus-leefstijlcoaching.nl of telefonisch op 06 291 67 379. 

Ik hoor graag van u!

Saskia

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram